ENTRI TERBARU
Arib Ismail 20 Tahun – Terima Kasih Semua!

Arib Ismail 20 Tahun – Terima Kasih Semua!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

1. Ohai lama tak update blog ni.

2. First sekali saya nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang sudi wish birthday saya tahun ni semalam, 1 Februari 2014. Yeap umur saya dah 20 tahun dah sekarang. Hehe.

3. Tahun ni, saya buat kelainan sikit dengan sorokkan tarikh lahir sebaik yang mungkin. Kat Facebook saya siap tukar tarikh lahir kepada 1 Mac. Dekat Twitter pun saya tak retweet satu wish birthday pun, just favorite dan reply thanks kepada yang sudi wish. Sebabnya nak tengok seberapa ramai yang masih ingat birthday saya.

4. Alhamdullilah, ada yang masih ingat.

5. Cuma menarik tahun ni, kat Facebook tiada satu wish birthday saya terima lepas je tukar tarikh birthday tu. Syukur saya tidak menerima sebarang wish “HB” sahaja tahun ni. Lol.

7. Untuk 2014, orang pertama wish saya (sebelum pukul 12am) ialah Hafiz Rusli iaitu kawan sekolah SMK Segambut Jaya dulu. Dia ni setiap tahun ingat birthday saya. Petang-petang lagi dah wish via text message. Haha. Tapi kalau ikut lepas pukul 12am, orang pertama wish ialah Fikri Khairuddin, kawan lawan ranking kedudukan kelas masa sekolah rendah. Lol. Rindu sangat dengan mamat ni. Berapa tahun tak jumpa.

6. Apapun sebagai penghargaan, saya nak masukkan semua wish birthday saya terima tahun ni.

Twitter

Wish orang pertama

Wish seterusnya

 

Wish paling LOL

Wish lagi

Wish paling banyak smiley v^.^v

Wish lagi

Okay ni paling suka sebab cakap handsome lewlz

Wish lagi

Wish bergambar (paling terharu k sebab kat Whatsapp pun ada bagi haha)

Wish sebelum penutup wish Twitter

Actually post ni dah publish, tapi edit balik untuk tambah wish daripada Amir Amran. Haha. Thanks Amir!

Whatsapp

Wish budak INTEC yang nak fly New Zealand next year haha

Screenshot_2014-02-02-03-20-56-1

Wish daripada Fadzren Big

Screenshot_2014-02-02-03-23-05-1

OK yang ni terharu sebab kat Twitter dah bagi kat Whatsapp pun bagi. Thanks Shu!

Screenshot_2014-02-02-03-19-52-1

Abam Barak aka Abam Russia punya wish :))

Screenshot_2014-02-02-03-18-50-1

Wish daripada Khalis Khalil, classmate masa form 5 SMK Seri Bintang Utara

Screenshot_2014-02-02-03-20-30-1

Text Message

Wish pertama kalau ikut sebelum pukul 12am. Thanks Hafiz Rusli!

Screenshot_2014-02-02-03-25-15-1

Wish daripada budak tunggu result SPM, Awatif Ishak :>

Screenshot_2014-02-02-03-23-42-1

7. Sekali lagi, terima kasih bebanyak yang sudi wish birthday! 😀

8. Btw, tahun ni saya celebrate birthday kat Shah Alam. First tempat, pergi makan kat Restoran Barra. Actually tempat makan ni paling teringin nak pergi lepas tengok video Faradyable – Bila Avangers Lapar masa 2012. Dia punya dialog siap hafal lagi tau! Haha. Alhamdulillah tahun ni baru dapat merasa pergi. So far makanan kat sini sedap dan murah. Banyak pun banyak. Memang puas makan. Tak sia-sia pendam azam nak makan kat sini. Tup tup tercapai jugak lol.

DSC00932

9. Lepas makan, dah sampai Shah Alam of course kena singgah i-City. Tak jauh pun dari Restoran Barra tu. Actually dah lama tak pergi sini. Last pergi pun time 2011, kot. Sekarang dah 2014, pergi sini tengok dah berubah macam-macam. Dulu masa first pergi ada taman lampu tu je. Sekarang siap fun fair dengan waterpark pun ada. Kejap je dah berubah.

DSC01036

10. Pasal hadiah tahun ni, both parent bagi ‘ang pow’ as hadiah. Hehe. Tapi yang best adik-adik pun bagi. Adib bagi spec mata Rayban Wak Doyok (lol) pastu Hanis bagi hadiah kameja hitam. Woohoo. Tak expect pun diorang bagi hadiah. Terharu kejap kat i-City tu haha.

11. So itu je lah kot rasanya. InsyaAllah kalau ada kelapangan ingat nak berblog balik. Update macam ni pun dah seronok sebab just tulis point. Tak sakit kepala tulis dalam bentuk karangan panjang haha. Orait. Sehingga kita berjumpa lagi 😀

p/s: Oh ye kat bawah ni saya kumpulkan link ucapan birthday saya mengikut tahun. Macam best pulak collect wish birthday pastu jadikan blog post. Haha. Bila baca balik tersenyum sorang-sorang. Lol.

UCAPAN BIRTHDAY MENGIKUT TAHUN: 2009, 2010, 2011 (Wish Paling Favorite), 2013.

About Arib Ismail

Seorang yang meminati dengan dunia komputer dan berpengalaman luas dalam dunia telefon bimbit. Ikuti saya di Twitter: @aribismail dan Facebook: Arib Ismail untuk sebarang pertanyaan yang berkaitan dengan dunia IT.

3 comments

  1. kakakakaka ingatkan dah tak buat benda ni

  2. Wow! Finally I got a weblog from where I know how to truly get useful information concerning my study and knowledge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*